90 Bal Bingo

In Engeland wordt met name 90 bal bingo gespeeld. De bingo variant 90 bal bingo wordt gespeeld in de gehele wereld. Evenals de 75-bal bingo bingovariant wordt 90 bal bingo tot de traditionele bingovarianten geschaard. Over het algemeen worden beide varianten door een bingosite op het internet aangeboden.
90 bal bingo

Doel

Evenals bij 75 bal bingo is het bij 90 bal bingo de bedoeling om als eerste bingo te hebben. Je hebt bingo als je het vooraf bepaalde patroon op de bingo kaart hebt doorgekrast. Er kan gespeeld worden voor een volle rij of een volle kaart, maar er zijn er veel variaties mogelijk. De meest gehanteerde patronen bij 90 bal bingo zijn de horizontale rijen en de volle kaart. De hoofdprijs gaat naar de volle kaart en met name bij de bingo sites kan de jackpot erg hoog oplopen.

Patronen

Bij 90 bal bingo zijn minder bingopatronen mogelijk omdat er maar 3 rijen van 9 vakken zijn met in totaal 27 cijfers. Vaak zijn de bingopatronen als volgt:

  • 1e lijn
  • 2 lijnen
  • Volle kaart

De eerste spelers die als eerste een willekeurige horizontale rij vol heeft wint de 1e lijn. De tweede prijs is voor de speler die als eerste twee volle rijen heeft. Tenslotte is de grootste prijs voor degene die als eerste een volle kaart heeft. Het is mogelijk dat een speler alle drie de prijzen wint. Als er meerdere spelers tegelijk een of meerdere lijnen hebben, dan wordt de betreffende prijs gesplitst door het aantal winnaars. De hoogte van de prijzen is bij online bingo afhankelijk van het aantal spelers dat deelneemt aan de ronde en het aantal bingokaarten dat is aangeschaft. Naast de reguliere prijzen zijn er ook bingosites die progressieve jackpots aanbieden.

Spelregels 90 bal bingo

Lees de spelregels van 75 bingo eens voor de uitleg van de algemene spelregels van bingo.