Betrouwbaarheid bingo sites

Betrouwbaarheid

Velen vragen het zich af, maar er zijn weinig antwoorden hierop te vinden op het internet. Dat komt omdat online bingo aanbieders niet uit zichzelf zullen aangeven dat zij onbetrouwbaar zijn. Hieronder hebben wij een overzicht opgenomen van betrouwbare bingo sites. Dit overzicht hebben wij gebaseerd op online bingo ervaringen van onszelf, bingo spelers die wij hebben gesproken gedurende de jaren en kennis van de online bingo branche. De volgende kenmerken vinden wij belangrijk om de betrouwbaarheid van de bingo sites te beoordelen:
– Veilige betalingen aan de bingosite
– Snelle uitbetalingen
– Goede helpdesk
– Bescherming van de privacy

Betrouwbaarheid Bingocams

Betrouwbaarheid: 5 sterren
Bingocams heeft verschillende mogelijkheden om met veilige online betaalmethoden zoals iDEAL, Mastercard, Visa en Pay per Call bingloten te kopen. Bij de Kassier wordt gebruik gemaakt van een standaard digitale codering om de gegevens van alle elektronische transacties te beschermen te onbevoegden. Bingocams is vanaf 2009 actief op de online bingo markt en daarnaast heeft een licentie van de Lotteries and Gaming Authority in Malta waardoor het aan strenge locale regelgeving dient te voldoen. Doordat je bij Bingocams geen downloads hoeft te maken en je gewoon in je eigen venster kan spelen geeft dat geen extra veiligheidsrisico’s voor jouw computer. Er wordt gebruik gemaakt van willekeurige nummer selectie en de bingospellen worden regelmatig getest.

Betrouwbaarheid Maria

Betrouwbaarheid: 5 sterren
Maria heeft waarschijnlijk wel de beschikking over alle mogelijke online betaalmethoden die veel gebruikt worden en uitvoerig getest zijn. Maria Bingo heeft een beursnotering aan de Zweedse aandelenbeurs, de OMX Nordic Exchange in Stockholm. Vanaf de oprichting in 1997 is het een grote aanbieder van online spelen en heeft het momenteel meer dan 6,2 miljoen klanten in nagenoeg de gehele wereld. Het is lid van meerdere samenwerkingsverbanden zoals de EGBA en RGA in Groot-Britannie en wordt gecontroleerd en gecertificeerd door eCOGRA. Maria Bingo beschikt over een helpdesk dat beschikbaar is in alle talen, 24 uur per dag.

Betrouwbaarheid Bingolot

Betrouwbaarheid: 4,5 sterren
Kopen van bingoloten kan bij Bingolot met je telefoon door middel van een betaalnummers en met iDEAL. Bij deze betaalmethoden zijn er geen risico’s voor de consument. De helpdesk van Bingolot is niet de gehele dag aanwezig en soms wordt je dan ook teruggebeld door een medewerker van Bingolot. Wij hebben dit echter nog nooit hoeven te doen, maar hebben die wel van andere bingo spelers vernomen. Bingolot is niet aangesloten op samenwerkingsverbanden of locale regelgevers. Dit betekent niet dat Bingolot niet betrouwbaar is, maar er zijn minder waarborgen getroffen voor de betrouwbaarheid.

Betrouwbaarheid Andere bingosites

Er zijn een aantal andere bingosites die in Nederland aanwezig zijn, zoals BeaBingo en Flabingo. Bea Bingo heeft met ingang van 1 januari 2012 een andere provider gevonden van de online bingo spellen waarbij het sindsdien onduidelijk is of uitbetalingen tijdig plaatsvinden. De stilte waarin dit is gegaan belooft echter weinig goeds. Flabingo is een te kleine bingo site om serieus te beoordelen, maar met kleine online bingo aanbieders weet je het maar nooit.