Bingo prijzenpakket

Het bingo prijzenpakket is uitermate belangrijk om bezoekers naar een bingo evenement te trekken en ervoor te zorgen dat ze een volgende keer ook nog willen komen. Het meest tot de verbeelding spreekt de hoofdprijs, dus het is aan te raden een aansprekende hoofdprijs te regelen. Beschikt je over een grote waarden van het prijzenpakket, dan kun je dat ook aangeven in de promoties voor het evenement.

Opbouw van het prijzenpakket

Bingo PrijzenpakketAls organisator van een bingo evenement wil je graat een gevarieerd bingo prijzenpakket met een goede opbouw van prijzen. De opbouw van het prijzenpakket is erg belangrijk. Je wil graag beginnen met de kleine prijzen en eindigen met de grootste prijzen. Op deze manier wordt de spanning gedurende het evenement opgebouwd en blijven alle spelers tot het eind.

Het is ook erg belangrijk dat het bingo prijzenpakket aansluit bij de interesses en wensen van het publiek, anders kan het aantal bezoekers tegenvallen of bij een volgend bingo evenement tegenvallen. Om tot een goede opbouw van het prijzenpakket te komen kun je het best een budget per ronde bepalen en het budget per ronde groter maken. Houdt er rekening mee dat je ongeveer 3 ronden per 2 uur speelt. Een gehele bingo avond bestaat dus inclusief pauze uit 6 ronden. Stel dat je een waarde van € 1.150 als prijzenpakket hanteert. Verdeel de waarde naar de 6 ronden. Dit als volgt:

  • Ronde 1 € 100
  • Ronde 2 € 100
  • Ronde 3 € 125
  • Ronde 4 € 150
  • Ronde 5 € 175
  • Ronde 6 € 200
  • Hoofdprijs € 200,-

Welke prijzen?

Welke prijzen je opneemt in het pakket is afhankelijk van het publiek tijdens het bingo evenement. Organiseer je een bingo voor kinderen, dan zal het pakket geheel uit speelgoed bestaan. Organiseer je een bingo voor vrouwen, dan neem je cosmetica en huishoudelijke apparaten in het prijzenpakket op. Met name voor volwassenen is het belangrijk om ook merknamen aan te bieden, zoals een Miele stofzuiger of cosmetica van Max Factor.

Regels omtrent het bingo prijzenpakket

Als je een bingo wil organiseren van zijn er wel een tweetal voorwaarden gesteld aan het bingo prijzenpakket. De waarde van de prijzen mag per speelronde maximaal € 400 bedragen en de waarde van de prijzen per bingo evenement mag maximaal € 1.550 bedragen. Dit zijn maximaal bedragen, dus de prijzen mogen altijd minder bedragen. De prijzen mogen niet meer bedragen, want dan wordt er niet aan de wet- en regelgeving voldaan. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een inval van politie, fiscus en Kansspelautoriteit zou plaatsvinden bij een bingo.