Bingo Spelregels

Bingo is een multi player spel wat betekent dat het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk bingo te spelen. Wij hebben de bingo spelregels kort samengevat.

Start van de bingo spelregels

Uitleg van de bingo spelregelsAlle spelers in het bingospel krijgen 1 of meerdere bingoloten toebedeeld van de spelleider (bij online bingo van de bingosite zelf). Op elk bingolot staan, bij de Nederlandse versie met 75 cijfers, 24 cijfers in 5 rijen van 5 vakken. Het middelste vak is leeg. De kolommen (verticaal) hebben de letters B, I, N, G en O als koptekst. De cijfers in de kolom met een B in de koptekst variëren tussen de 1 en 15, cijfers in de kolom met een I in de koptekst variëren tussen de 16 en 30, cijfers in de kolom met een N in de koptekst variëren tussen de 31 t/m 45, cijfers in de kolom met een G in de koptekst variëren tussen de 46 en 60 en de cijfers in de kolom met een O variëren tussen de 61 t/m 75.

Uitleg van het bingolot

Elk bingolot heeft een unieke combinatie van cijfers. Doordat 24 willekeurige cijfers uit in totaal 75 cijfers mogelijk zijn betekent dat er miljoenen unieke bingoloten zijn. Helemaal bij online bingo zorgt de software ervoor dat nooit dezelfde bingoloten kunnen voorkomen. Ondanks dat iedereen unieke bingoloten krijgt kan het wel voorkomen dat meerdere bingo spelers tegelijk BINGO hebben. Dit kan het geval zijn bij een volle rij, maar ook bij een volle kaart. Indien meerdere spelers BINGO hebben wordt de prijzenpot gelijkmatig verdeeld over het aantal winnende bingoloten.

Handelingen tijdens het spel

De spelleider draait het rad met 75 bingoballen en noemt per bingo ronde het cijfer van de bingobal die uit het rad gerold is. De cijfers die de spelleider omroept moeten worden doorgekrast op het bingolot. Meestal wordt de eerste ronde om een horizontale rij gespeeld (bovenste, middelste of onderste rij). De eerste bingo speler die de genoemde rij als eerste geheel doorgekrast heeft roept BINGO waarna de spelleider controleert of het een goede bingo is. Ook komt het dan wel eens voor dat de bingo speler een verkeerd cijfer heeft doorgekrast waardoor het een valse bingo is en het spel verder gaat. Als laatste ronde is de volle kaart aan de beurt. De eerste bingo speler met een volle kaart wint de hoofdprijs van de ronde.