Bingo uitleg

Bingo Uitleg

Bingo is 1 van de meest eenvoudige spellen waarmee geld gewonnen kan worden. Als je toch bingo uitleg wil dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze bingo uitleg pagina zullen we ingaan op de voorbereiding, eerste ronden, tweede ronde en volle kaart.

Inleiding bingo uitleg

Bingo is een gezelschapsspel waarbij de spelers bingoloten kunnen kopen. Deze bingoloten bevatten 24 vakken bij 75 bal bingo en 27 vakken bij 90 bal bingo. Het verschil tussen deze twee soorten bingospellen is de omvang van het bingolot en het aantal ballen dat maximaal getrokken wordt. Lees meer over 75 bal bingo en 90 bal bingo.

Voorbereiding

Voor aanvang van de eerste ronde wordt bepaald welke patronen voor de eerste, tweede en derde ronde worden gehanteerd. Als een speler in de betreffende ronde dit patroon heeft bereikt heeft deze een bingo. Een voorbeeld hiervan is dat bij 75 bal bingo in de eerste ronde de bovenste rij volgemaakt moet worden, bij de tweede ronde alle buitenste vakken en bij de laatste ronde de volle kaart. In deze uitleg bingo gaan we van deze bingo patronen uit, deze kunnen verschillen afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt.

Eerste ronde

De leider van het bingospel trekt de ballen, bal voor bal, en noemt de nummers van de getrokken ballen. De bingospelers krassen deze nummers door op de bingokaart en de eerste bingo speler die de bovenste rij helemaal doorgekrast heeft roept bingo. Als speler loopt de spanning gedurende een rond op doordat het vaak kan voorkomen dat je dicht bij een bingo bent (dus bijvoorbeeld 4 van de 5 vakken van de bovenste rij al doorgekrast hebt. De spelleider controleert of de bingospeler de juiste vakken heeft doorgekrast (juiste bingo) en rijkt de bingospeler een prijs uit bij een juiste bingo.

Tweede ronde

De leider van het bingospel blijft de ballen trekken totdat iemand alle buitenste vakken heeft doorgekrast en bingo heeft geroepen. De spelleider controleert of de bingospeler de juiste vakken heeft doorgekrast (juiste bingo) en rijkt de bingospeler een prijs uit bij een juiste bingo.

Laatste ronde

De leider van het bingospel blijft de ballen trekken totdat iemand alle vakken heeft doorgekrast en bingo heeft geroepen. De spelleider controleert of de bingospeler de juiste vakken heeft doorgekrast (juiste bingo) en rijkt de bingospeler een prijs uit bij een juiste bingo.

  • Poll

    Wat is de beste Nederlandse Bingo site?

    View Results

    Laden ... Laden ...