Bingo Varianten

Er zijn meerdere varianten, maar de bingo varianten die door bingo spelers in Nederland het meest gebruikt worden zijn 75 ballen bingo en 90 ballen bingo. Het 75 ballen bingolot bestaat uit 5 rijen met 5 vakken boven de 5 rijen de letters BINGO. Het 90 ballen bingolot bestaat uit 3 horizontale rijen met 9 vakken. Bij 75 bal bingo heb je dus 24 cijfers van de mogelijke 75 cijfers. Bij 90 bal bingo heb je 27 cijfers van de mogelijke 90 cijfers. Zie de verschillen:

75 bal bingo varianten

90 bal bingo variantenDe bingo spelers die bekend zijn met beide bingo varianten kiezen vaak voor 90 bal bingo om de volgende redenen. Ten eerste zijn er meer cijfers die goed moeten zijn waardoor het bingospel langer duurt. Ten tweede heeft het 90 bal bingo spel gemakkelijkere patronen waarmee bingo gehaald kan worden. Door de patronen gemakkelijker zijn kunnen bingo spelers ook gemakkelijker met meerdere bingoloten tegelijk spelen. Vaak zie je dan ook bingo spelers tussen de 5 en 10 bingoloten tegelijk spelen.

90 bal bingo varianten

75 bal bingo variantenAls bingo spelers dan toch voor 75 bal bingo kiezen doen ze dat om de volgende reden. Ten eerste is men bekend met het spel dat met name in Nederland wordt gespeeld. Men heeft dan geen behoefte een ander bingo spel aan te leren. Ten tweede is het erg leuk voor de afwisseling want er zijn heel erg veel bingo patronen mogelijk.