Bingoavond organiseren?

Voorbeeld van een gezellige bingoavond

Wil je binnenkort een bingoavond organiseren voor een vereniging of voor een stichting? Dan is het raadzaam om eens een kijkje te nemen op de website van de Kansspelautoriteit en dan specifiek op deze pagina). Daarin is uitgelegd dat bingo een klein kansspel is en daarom onder het toezicht van de Kansspelautoriteit valt. Dat klinkt direct heel serieus, maar in de praktijk valt dat erg mee.

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal voorwaarden om een klein kansspel, waaronder bingo valt, te mogen organiseren. De bingoavond mag enkel worden georganiseerd door een vereniging die minimaal 3 jaar bestaat en in Nederland gevestigd is. De vereniging heeft statutair een helder doel, zoals bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten voor ouderen. Het mag duidelijk zijn dat het doel van de vereniging niet het organiseren van kansspelen mag zijn. De totale prijzenpot mag ten hoogste € 1.550,- per bijeenkomst per bijeenkomst bedragen en ten hoogste € 400,- per ronde. Als aan deze voorwaarden kan worden voldaan dien je ten minste 14 dagen voor de datum van de bingoavond een melding doen aan burgemeester en wethouders van de gemeente waarin de activiteiten plaatsvinden. Daarbij moet vermeld worden wat de locatie en het tijdtip van de bingoavond is. De burgemeester en wethouders houden zich het recht voor om de bingoavond te verbieden of aanvullende voorwaarden te stellen.

Wat is het risico van een bingoavond?

Het risico op een boete is vrij klein, maar onder meer afhankelijk van de omvang van het evenement en de promotie dat ervoor wordt gedaan. Als er sprake is van een besloten bijeenkomst van een vereniging zullen niet veel mensen buiten de leden van de vereniging op de hoogte zijn van de bingoavond en is ontdekking door de gemeente onwaarschijnlijk. Indien echter ook buitenstaanders op de bingoavond worden uitgenodigd en het om een groot aantal deelnemers gaat, dan wordt het risico op ontdekking al een stuk groter. Mocht vervolgens ook nog veel promotie voor het evenement worden gemaakt, uitnodigingen op facebook worden verzonden en tweets de wereld in worden gezonden dan is er een redelijke kans op ontdekking.

  • Poll

    Wat is de beste Nederlandse Bingo site?

    View Results

    Laden ... Laden ...