Online bingo legaal

Online bingo legaal

In 2012 zijn een aantal online bingo aanbieders die zich op de Nederlandse markt richten aangeschreven door de Kansspelautoriteit. In de brief werden de aanbieders gevraagd de activiteiten te beëindigen of aan te sluiten op de eisen van de Kansspelautoriteit. Hieraan hebben bijvoorbeeld Bingocams en Unibet gehoor gegeven, zodat ze de website niet meer in het Nederlands aanbieden. Hiermee lopende beide niet het risico om eventueel uitgesloten te worden voor een vergunning en in de toekomst online bingo legaal in Nederland aan te bieden.

Wet op de kansspelen

Bingo is een klein kansspel, waardoor het onder de Wet op de kansspelen valt. Doordat bingo de classificatie “klein” kansspel heeft gekregen mag het kansspel onder bepaalde omstandigheden wel gespeeld worden. Bingo mag gespeeld worden als:

 • het georganiseerd wordt door een stichting dat langer dan 3 jaar bestaat
 • het maximum bedrag per spelronde € 400,- bedraagt
 • het maximum bedrag per bijeenkomst € 1.550,- bedraagt
 • 14 dagen voor de bijeenkomst een aanmelding is gedaan bij de gemeente

Deze voorwaarden hebben alleen betrekking op het organiseren van een bingo bijeenkomst in Nederland. Online bingo is echter een zogeheten kansspel op afstand en niet in de Wet op de kansspelen geregeld. Feitelijk gezien is het voor Nederlanders daardoor verboden om online bingo te spelen. De enige handhavende partij is echter de Kansspelautoriteit die echt niet op zoek gaat naar bingo spelers, dus je hoeft geen onderzoek naar jezelf te verwachten. De Kansspelautoriteit richt zich volledig op de aanbieders van kansspelen. Mochten er problemen ontstaan met een online bingo aanbieder (waar wij trouwens geen voorbeelden van hebben gezien de afgelopen 10 jaar) dan heb je geen poot om op te staan, doordat het wettelijk gezien een illegale activiteit is. Speel daarom alleen bij de bingo aanbieders die op Online-Bingo.info staan, zodat je verzekerd bent van een veilige en betrouwbare online bingo ervaring. Ondanks dat deze online bingo aanbieders niet legaal opereren, wordt het tot 1 januari 2015 wel gedoogd door de Kansspelautoriteit zolang ze de gemaakte afspraken nakomen.

Online bingo legaal in de toekomst

De politiek in Den Haag is bezig om de Wet op de kansspelen te actualiseren, zodat daarin ook de kansspelen op het internet worden beschreven. Het is de bedoeling dat vanaf 1 januari 2015 vergunningen worden verstrekt aan aanbieders van online kansspelen. Er zal dan een belastingpercentage van 20% worden geheven, waardoor ook de uitkeringspercentages lager zullen gaan worden (momenteel betalen de online bingo aanbieders vaak erg weinig belasting).

 • Poll

  Wat is de beste Nederlandse Bingo site?

  View Results

  Laden ... Laden ...