SMS bingo

De SMS is een typisch Nederlands woord en staat voor Short Messaging Service. Alhoewel dit een Engels woord is, wordt een SMS in het Engels een text message genoemd. Door middel van een SMS kan je berichten naar andere telefoonummers zenden. Ook kan je je aanmelden voor verschillende beldiensten of betalingen mee verrichten. Over dat laatste gaan wij het hebben, want je kunt met een SMS bingo tegoed aanschaffen.

Waar kun je met SMS bingo spelen

De bingowebsites bieden de betalingsmogelijkheid SMS aan. Op de website is dit als DialXS (Pay per SMS) weergegeven. De kosten voor het betalen per sms zijn vrij hoog. Je moet een bepaalde code naar 4888 sms’en dan zijn er twee opties: betaal € 3,- en ontvang € 2,- op je spelersrekening of betaal € 6,- en ontvang € 4,- op je spelersrekening. In het eerste geval betaal je € 1,- transactiekosten en in het tweede geval betaal je € 2,- transactiekosten. De transactiekosten bedragen dus maar liefst 33%! Om misbruik tegen te gaan is het maximumbedrag € 50,- per 24 uur. Gezien de hoge transactiekosten en de lage limiet per dag is het aan te raden om met Ideal een storting te maken.

Voordelen van SMS als betaalmiddel

SMS BingoEr zijn natuurlijk ook een aantal voordelen van het betalen per SMS. Het eerste voordeel is dat je geen enkele betaalpas bij je hoeft te hebben, maar voldoende hebt aan je mobiele telefoon. SMS met je telefoon naar het nummer en het saldo wordt direct bijgeschreven. Het tweede voordeel is dat er geen betaling op je bankafschrift of creditcardoverzicht is te zien. Het bedrag is versleuteld in het bedrag dat je maandelijks aan je telecomprovider betaalt. Het derde voordeel is dat bij betalen per SMS het tegoed direct wordt bijgeschreven op je saldo.

Nadelen van het per SMS betalen

Het grootste nadeel van het per SMS betalen zijn de hoge transactiekosten. Deze hebben wij hierboven als beschreven. Stel dat je het maximum bedrag per dag van € 50,- stort, dan wordt er slechts € 32,- op je saldo bijgeschreven. Er blijft € 18,- als transactiekosten. Als je voor grotere bedragen wil spelen dan is het per SMS bingo spelen niet het meest voor de hand liggend.