Spel Bingo

Het spel bingo is erg populair bij vrouwen en bij ouderen. Het is echt een gezelschapsspel dat vaak wordt gespeeld in de nabijheid van veel andere vrouwen en ouderen. Het doel van het spel bingo is als eerste een lijn van een bingolot of een heel bingolot gekrast te hebben. Als je dat als eerste gelukt is schreeuw je heel hard BINGO!

Spel bingo

Bingo spel

In Nederland word het 75 ballen bingo spel gespeeld. In dit bingo spel bestaat een bingolot uit 24 nummers welke a-select geselecteerd zijn uit de nummers 1 tot en met 75. Het bingolot bestaat uit 5 rijen van 5 vakken. Het middelste vak is vrij gelaten. Boven elke rij is een letter van BINGO opgenomen. Bijvoorbeeld bij de nummers 1 tot en met 15 is de letter B vermeld. Bij het trekken van de nummers wordt dan ook bij de nummers 1 tot en met 15 de letter B erbij genoemd. Zo is het gemakkelijker het nummer op het bingolot door te krassen.

Uitleg

Als een nummer wordt genoemd of bekend wordt gemaakt op de bingosite moet je het vakje doorkrassen als jij dat nummer op je bingolot hebt staan. De bingo speler die als eerste een volle lijn heeft (afhankelijk van de lokale spelregels) of een bingolot waarbij alle nummers zijn doorgekrast roept BINGO. De spelleider controleert vervolgens of de speler een goede bingo heeft (geen onjuiste nummers doorgekrast). Bij de online bingo sites gebeurt dit automatisch.

Meer over het spel bingo

Lees meer over de bingo varianten, zoals het 75 bal bingo en het 90 bal bingo.