Veiligheid bingosites

Veiligheid bingo

Het mag duidelijk zijn dat de bekende bingosites (in ieder geval de bingosites op Online-Bingo.info) veel waarde hechten aan de veiligheid van de software. In het verleden zijn er grote online poker sites (Absolute Poker en UltimateBet) welke fouten in de software en beveiliging hadden waardoor pokeraars vals konden spelen. Dit heeft geleid tot een dramatische terugval in bezoekers van de poker sites en dit is een grote les geweest voor de gehele online gaming industrie.

Veiligheid betalingen

Voor het maken van een storting op de bingosite kom je terecht in een beveiligde omgeving. Dit is te zien aan de adresbalk welke een groene kleur aan de linkerkant krijgt (dit hoeft niet altijd zo te zijn) en onderaan je scherm zie je dan een slotje. Alle bingosites maken gebruik van een encryptie van de gegevens door middel van een P128-bits Secure Socket Layer. Hiermee worden door middel van versleuteling van de gegevens de elektronische transacties via internet beveiligd. Het is een beproefde techniek en wordt door de gehele online gaming industrie gebruikt.

Veiligheid software

Er wordt gebruik gemaakt van allerlei soorten software door de bingo sites. De ene bingo site ontwikkeld de software zelf, de andere bingosite maakt gebruik van een licentie om software te huren en de andere laat de software op maat ontwikkelen. Doordat de bingosites een licentie moeten bevatten om bingo spellen aan te bieden moeten ze ook aan een aantal voorwaarden voldoen voor het aanbieden van bingo. Hiermee is gewaarborgd dat de software op een juiste manier ontwikkeld is en er voldoende technieken zijn toegepast voor het beveiligen tegen ongewenste bezoekers. Daarnaast testen de bingosites regelmatig de software om vast te stellen of de software nog wel naar behoren werkt.

Voorbeeld

Op de website van Bingocams onder het kopje “Betrouwbaarheid” is beschreven hoe Bingocams de betrouwbaarheid en veiligheid gewaarborgd heeft.

  • Poll

    Wat is de beste Nederlandse Bingo site?

    View Results

    Laden ... Laden ...